Terra de Caldas

Januari € 665
Februari € 665
Maart € 685
April € 699
Mei € 699
Juni € 729
Juli € 729
Augustus € 729
September € 729
Oktober € 699
November € 685
December € 665
De Terra de Caldas brengt je in kontakt met de geschiedenis en de kultuur van de vissersdorpjes en schilderachtige stadjes met z´n straatcafé s en restaurants met de typisch Portugese keuken en verrassend goede wijnen. De toer begint in het schilderachtige stadje Loulé, bekend om z´n markt. Meng je in de drukte van de standhouders, die hun waar aan verse vis, groente en fruit aanprijzen.

Fietsend van Loulé richting Alte ontdek je een wereld van rust en stilte. Alte is één van de meest aantrekkelijke, typisch Portugese dorpjes van het gehele land. De bronnen, de "Fonte Pequeno" en de "Fonte Grande" zijn bekend om de kwaliteit van het water.

Vervolgens gaat de tocht naar Silves, een schilderachtig stadje gelegen aan de rivier Arade. Van Fenicische oorsprong was het één van de meest bloeiende centra van de Arabisch-Iberische wereld. Het heette toen Xelb en werd bevolkt door de Moren die hun kultuur (wetenschap en dichtkunst), architektuur en landbouwkundige technieken in de Algarve introduceerden. In vroeger tijden was Silves een voorname stad, belangrijker zelfs dan Lissabon.Van Silves ga de tocht in noordelijke richting, naar de "Espinhaço de Cão" en de "Serra de Monchique". Deze streek met z´n olijfbomen, sinaasappelbomen en amandelbomen is het meest groen en vruchtbaar. Caldas de Monchique is bekend om z´n mineraal baden en werd al bezocht door de Romeinen en later door de welgestelden in de Middeleeuwen. Ons luxe hotel aldaar is buitengewoon comfortabel.

In westelijke richting fiets je vervolgens naar Aljezur. Gelegen aan de Atlantische kust, lijkt Aljezur in niets op een doorsnee toeristencentrum. De stranden hebben een soort kiezelsteentjes en de wind heeft er vrij spel. Het stadje wordt gedomineerd door een Moslim versterking met een waterreservoir en heeft de typerende ronde torens. Fietsend in zuidelijke richting, gaat de tocht daarna dwars door het nationale park "Costa Vicentina" naar Carrapateira. Hoge rotswanden reizen op uit het water en je vindt er maagdelijk lege stranden en rijke eco-systemen met zeldzame planten en dieren: een paradijs voor vogelliefhebbers, natuurliefhebbers, kunstenaars, fotografen en mediterenden.

Het laatste gedeelte van de tocht voert langs de zuidelijke kuststrook met z´n uitgestrekte zandstranden, afgewisseld door hoge rotswanden en fantastische grotten. Land van vissers aan de Atlantische Oceaan, de Algarve is een paradijs voor iedereen die van vis en schelp- en schaaldieren houdt. Dagelijks bij het aanbreken van de dag meren de boten aan met de vangst van de afgelopen nacht. En Lagos is dus het einde van deze prachtige tocht, die met name laat zien, hoe afwisselend het landschap van deze streek is.

Zo nu en dan moet er geklommen worden tijdens deze toer, maar echt moeilijk wordt het niet.

Data.
Je kunt op elk gewenste datum van start gaan, maar we raden het af om in de maand Augustus te gaan fietsen, dit vanwege het warme weer.

• Voor "self-led" fietsvakanties
• Op maat gesneden produkt
• Inklusief bagagevervoer
• Kleurrijke kleine dorpjes en stadjes
• Een wereld vol rust en vrede
• Een landschap vol sinaasappel en olijfbomen
• De klank van de melancholieke fado

dag 1   Transport van het vliegveld van Faro naar Loulé
dag 2 40 km Loulé - Alte (of 65 km)
dag 3 32 km Alte - Silves (of 62 km)
dag 4 32 km Silves - Caldas de Monchique
dag 5 54 km Caldas de Monchique - Carrapateira
dag 6 50 km Rondrit Carrapateira (of 60 km)
dag 7 45 km Carrapateira - Lagos / Salema
dag 8   Transport naar het vliegveld van Faro

Prijzen p/p op basis van logies in 2-persoons kamer en ontbijt, bagagevervoer, transfers van en naar het vliegveld van Faro, gedetailleerde kaarten en routebeschrijvingen
Vlucht en reisverzekering zijn niet inbegrepen.


Eventueel fietshuur
€ 95,- p/week p/fiets