Terra de Caldas

Januari € 800
Februari € 800
Maart € 925
April € 950
Mei € 975
Juni € 995
Juli € 1075
Augustus closed
September € 1075
Oktober € 925
November € 925
December € 800
De Terra de Caldas brengt je in kontakt met de geschiedenis en de kultuur van de vissersdorpjes en schilderachtige stadjes met z´n straatcafé s en restaurants met de typisch Portugese keuken en verrassend goede wijnen. De toer begint in het schilderachtige stadje Loulé, bekend om z´n markt. Meng je in de drukte van de standhouders, die hun waar aan verse vis, groente en fruit aanprijzen.

Fietsend van Loulé richting Alte ontdek je een wereld van rust en stilte. Alte is één van de meest aantrekkelijke, typisch Portugese dorpjes van het gehele land. De bronnen, de "Fonte Pequeno" en de "Fonte Grande" zijn bekend om de kwaliteit van het water.

Vervolgens gaat de tocht naar Silves, een schilderachtig stadje gelegen aan de rivier Arade. Van Fenicische oorsprong was het één van de meest bloeiende centra van de Arabisch-Iberische wereld. Het heette toen Xelb en werd bevolkt door de Moren die hun kultuur (wetenschap en dichtkunst), architektuur en landbouwkundige technieken in de Algarve introduceerden. In vroeger tijden was Silves een voorname stad, belangrijker zelfs dan Lissabon.

Van Silves gaat de tocht in noordelijke richting, naar de "Espinhaço de Cão" en de "Serra de Monchique". Deze streek met z´n olijfbomen, sinaasappelbomen en amandelbomen is het meest groen en vruchtbaar. Caldas de Monchique is bekend om z´n mineraal baden en werd al bezocht door de Romeinen en later door de welgestelden in de Middeleeuwen. Ons luxe hotel aldaar is buitengewoon comfortabel.

In westelijke richting fiets je vervolgens naar Aljezur. Gelegen aan de Atlantische kust, lijkt Aljezur in niets op een doorsnee toeristencentrum. De stranden hebben een soort kiezelsteentjes en de wind heeft er vrij spel. Het stadje wordt gedomineerd door een Moslim versterking met een waterreservoir en heeft de typerende ronde torens. Fietsend in zuidelijke richting, gaat de tocht daarna dwars door het nationale park "Costa Vicentina" naar Carrapateira. Hoge rotswanden reizen op uit het water en je vindt er maagdelijk lege stranden en rijke eco-systemen met zeldzame planten en dieren: een paradijs voor vogelliefhebbers, natuurliefhebbers, kunstenaars, fotografen en mediterenden.
Je logeert in een bed & breakfast (krijgt altijd goede recensies), maar je kunt opschalen naar een klein boutique hotel.

Het laatste gedeelte van de tocht voert langs de zuidelijke kuststrook met z´n uitgestrekte zandstranden, afgewisseld door hoge rotswanden en fantastische grotten. Land van vissers aan de Atlantische Oceaan, de Algarve is een paradijs voor iedereen die van vis en schelp- en schaaldieren houdt. Dagelijks bij het aanbreken van de dag meren de boten aan met de vangst van de afgelopen nacht. En Lagos is dus het einde van deze prachtige tocht, die met name laat zien, hoe afwisselend het landschap van deze streek is.

De tocht is toch best wel pittig (het glooiend terrein), dus enige fietsconditie is wel vereist.

Je kunt op elk gewenste datum starten, behalve in de tweede helft van Juli en in de maand Augustus, wanneer we vanwege het warme weer zijn gesloten.

• Voor fietsvakanties zonder gids
• Op maat gesneden
• Inclusief bagagevervoer
• Kleurrijke kleine dorpjes en stadjes
• Een wereld vol rust en vrede
• Een landschap vol sinaasappel en olijfbomen
• De klank van de melancholieke fado

dag 1   Transport van het vliegveld van Faro naar Loulé
dag 2 40 of 60 km Loulé - Alte
dag 3 33 of 69 km Alte - Silves
dag 4 32 km Silves - Caldas de Monchique
dag 5 54 km Caldas de Monchique - Carrapateira
dag 6 60 km Rondrit Carrapateira (of een korte rit)
dag 7 54 km Carrapateira - Lagos / Salema
dag 8   Transport naar het vliegveld van Faro

Prijzen p/p op basis van logies in 2-persoons kamer en ontbijt, bagagevervoer, transfers van en naar het vliegveld van Faro, gedetailleerde kaarten en routebeschrijvingen
Vlucht en reisverzekering zijn niet inbegrepen.


Fietshuur hybride fiets € 95,- p/week p/fiets.
E-bike huur € 185,- p/week p/e-bike.